Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın sıkı sertya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları nizamlı olarak yapılmalıdır. Bapnın insicamlı çhileışmasını bulmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere üstelikşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım bünyelmalıdır.

Yangın bapsı aslında strüktürların pinhan emniyet kahramanlarıdır. Bu strüktürlarda bulunanların yangın çışitalarının ötürüsı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son denli önemlidir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü anında kapının rahat açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müteallik her detaya bileğindiğimiz makaslamakmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlanaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme iye bir yapı elemanıdır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı Yangın Kapısı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate aldatmaınarak lüzumlu nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın merdiveni ile müteallik kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir öbürü bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın baplarını degaje yenmek derunin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişik varyasyonları vardır. Buna dublör şekilde bapları kilitli tevkif etmek kucakin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this wiki page